Tuesday, April 10, 2007

Projek Kurus & Damai Laut

Assalamualaikum & Good Day


I'm soooo hungry. Famished actually. And lunch is 3 hours away. huhuhuhu.

Anyways, my weekend ponya activity


PROJEK KURUS

Bad news lah. I have brain problem. Last week i didnt finish one single run (it's jog actually). Dunno why. The legs werent tired, stamina was ok. Only mental not ok. I always kalah to the slightest obstacle i.e. ada anjing kat depan la, orang bakar sampah la, tali kasut terlerai la....

I missed the days when i was strong mentally. I used to represent my school in 4 x 400m and cross country tau. and hockey too. center half position lagi. for those non hockey fan, center half is the most penat position in hockey....:P

Yup, people believe it or not. CROSS COUNTRY tu beb. So now i know that i do (or is it I DID) have the ability to do this. but why now cannot eh?

I think it's because of the excessive lemak around my belly lah. i'm heavy now. or maybe it's just one of those days lah when u just feel lazy & helpless :P

hmm....this week i'll make sure that i'll finish even if i have to crawl...eheheh


**********


FAMILY DAY

went to Damai Laut in Lumut during the weekend. Ipoh's lawyers ponya family day. best gak la. dapat gak jalan2 and rilex. here are the pics



Special Agent Mama & Special Agent Hafi. Masa ni on our way to sukaneka. tgh tunggu lif. punya la lembab. so amik gambor dulu la.



Tak main la dgn local people. Instead of playing with his frens, dia lebih minat dgn group budak2 mat salleh nih. americans & canadians. budak2 tu pon tak kisah. suka la alip


Group photos with the budak2 mat sallehs. baguih eh anak aku punya PR. btw, nama alif hafi nih literally means 'a noble best friend'. so i guess the names reflects the personality eh


Pertandingan sapa amik paling gula-gula dia menang. hadiahnya...gula-gula yg diorang amik tu je la :) mama tgh tolong alip masukkan gula2 tuh dalam seluar



sambil lepak sambail makan gula2 yang dia menang tadi. sambil-sambil tuh usyar belon2 yang ada kat beg urusetia


lari sambil bawak cokodok dalam sudu. mama was the secretariat so kena tunjuk rajin la distributing the cokodoks


tiup belon sampai pecah. alip pakar dalam meletupkan belon nih. tapi dia takleh join sebab untuk 6 years and above only. next time la alip


carik gula2 dalam tepung. as always adee je mak bapak yg jadi coach. ehehehhe. seronok tgk anak deme nih aktif :)


Bapak dugong dan anaknya yang sedang tido dengan nyenyaknya. Kenyang + Penat


Special Agent Abah & Special Agent Alif Hafi. hmm..... kalo mama focus ke kiri sket dah bleh nampak laut dah. rugi....rugi


mama in action. volleyball nih memang makanan mama la. they won. dapat la tuppaware sorang satu


Special Agent Alif Hafi on his Black Underwater Ops. Tak nak kluar tuuuu. Puas aku pujuk


Tercengang....aku pon tak sure apa yg dia tengok. i think he was like 'fuiyooooo.....besonya lobang hidung uncle nih...' :)


Alip menang bola. Dia memang dah lama aim bola tuh. dapat jugak akhirnya. tapi sayang bola tuh dah kempis.

7 comments:

salman ® said...

damai laut ko lepak apartment ke resort? aku ada voucher free 3d 2n nih..bila ntah nak pegi.

Azrul said...

tok man > aku lepak kat apartment/studio. ok la, kira puas hati gak la. tapi offcourse resort lagi ok lah. baik ko duduk kat resot la...

salman ® said...

dah tentu voucher aku utk apartment. eheh. kalau aku pg confirm kena call ko jd tourist guide. aku fail habis negeri perak ni.

Nadia said...

anim still maintain rugged gak yee?..baguihh..baguihhh...masih bleh geng ngan teman. hari tu mase kemaih barang terjumpe balik diaries time sekolah rendah, buku otografs & loads of pics yg ada gambo teman, anim & putri etc. nanti le teman taruk dlm blog teman. suruh deme tengok & ingat kenangan lalu..hahaha..

btw, teman berkenan bebeno ngan gambo dia main volleyball tu. kuikuikuiii..;-)

Azrul said...

Tok man > no hal punya. call je aku. tp memang jalan nak ke sana tu berbelit-belit sket

nana > kami memang sentiasa nana oiii....nanti dah ada pics upload la ye....bleh la tgk gambo lelama ni...

reenazack said...

Anak kau sungguh come..geram aku tgk..
Aku tgh projek kurus gak sekarang..ubat kurus recommended by cik pun rambutan..hehehehehe..tapi i tell u azrul, lemak kat perut tu memang jenis tepula..susah woo mau kasik cair..

Azrul said...

ajer > betul tuuu...lemak kat perut tu memang degil sesangat...dulu masa kat PPP aku buat sit up hari2 pon takmo kempis gak...hmmm kena buat lipo suction kot :)