Monday, April 06, 2009

Wali?

Last Friday, at office.  A guy with a messy beard and hair came to see me.


Guy : Selamat petang tuan
me : Petangg....masuk la....ada apa yang boleh saya bantu?
Guy : Camni tuan, saya dari persatuan XYZ
me : ok
Guy : saya datang ni nak mintak kebenaran tuan untuk bertapa
me : BERTAPA??!!
Guy : ye tuan, saya ni memang selalu bertapa, saya ni WALI
Guy : dah banyak tempat saya bertapa di kedah, pahang, perak
me : encik nak bertapa di mana ni?
Guy : di Gua ABC yang dekat dengan kuil kami tu
Guy : kat sebelah kuari tu
me : tak bahaya ke bertapa sebelah kuari??!
Guy : takpe tuan, saya ada jin jaga saya
Guy : Lagipun saya boleh menghilangkan diri....


pengsann.......
           

9 comments:

klynnismail said...

O!M!G!
This truly made my day...
Serious ke ni? But then, since join gomen ni dah macam-macam orang jumpa, i'm not the least bit surprised..
Still, it's amusing and entertaining untuk petang ini.
Hahahahahahahhahaahahah

Azrul said...

klyn> betul beb. buat apa la aku nak tipu ko

Amy said...

HAhahha..lawak sehh..aduihh..:P

zyrin said...

macam-macam adaaaaaa...

Azrul said...

Amy > kan? cuba ko bayangkan betapa susahnya aku nak control supaya tak gelak

Muzie > tu la kan. kami yg kerja di kampung ni memang colorful. walaupun tak dapat travel the world cam korang di kementerian, kami tetap SYMP :)

ajezack said...

Aku pun fengsan dengar.. Memang sah2la gua tempat jin bertendang.. Macam citer Ahmad Al-bab la pulak..hehehehe

zyrin said...

erk! kena ubah sikit ayat tu, bro.

aku kerja di kementerian yang tak dapat berjalan gak. haha. kalau sampai ke PD tu pun dah standard bersyukur sebab keluar dari poskod 6xxxx, hahaha.

setiap posting, ada plus & minus dia ;)

Azrul said...

muzie > betul la kan. rezeki masing-masing la. hari ni hari diorang, maybe someday nanti hari kita plak

~mr grumpy~ said...

Apa la ..

Kalau nak bertapa dalam gua skrg dah ada permohonan online.

Sila layar kepada :
http://www.e-pertapaan.gov.my/gua